Satoa korjattiin viikonlopun aikana myös puutarhassa: puristettiin viimeiset omenat tuoremehuksi, porkkanoita lajiteltiin mummin kanssa ja herkuteltiin samaisen puutarhan kurkuilla. Omasta puutarhasta keräsin loput tomaatit sisälle kypsymään ja persiljat pakastimeen odottamaan talven keittoja.
Äidin puutarhasta löytyi iso pensas salviaa ja pohdimme kuinka se säilötään talven varalle. Pieni osa otettiin käyttöön heti ja testasin Meidän mökki -lehden opastamia Salviamuffineja. Lopputulos oli ihmeen kelvollinen.
15 normaalikokoista salviamuffinia
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 rkl hienonnettua salviaa
4 rkl hienonnettua ruohosipulia
8 rkl pinjan siemeniä
n. 3 dl raastettua parmesaania
6 munaa
2 dl maitoa
1 dl öljyä
- Sekoita kuivat aineet, pinjansiemenet, yrtit ja parmesaani.
- Vatkaa toisessa kulhossa munat ja maito kevyesti sekaisin.
- Sekoita munamaito ja öljy vuorotellen kuiviin aineksiin, kunnes taikina on tasaista.
- Paista muffinit 180-200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
- Nautiskele vaikka lämpimänä välipalana, kaffepullana tai suolaisena alkuruokana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti