tiistai 8. lokakuuta 2013

Tivoli tuli taloon

Hullujen päivien kuvasto kolahti viime viikolla postiluukusta. Selailin sen muutamaan kertaan läpi. Muutama hiirenkorvakin ilmestyi ja jotain teki mieli. Innostuinkin oikein.

Lopulta totesin, että taitaa olla viisainta laittaa kuvasto pois, järjestää Hulluilta päiviltä säästyneellä ajalla komerot ja tarkistaa mitä niiden uumenista löytyykään. Jotakin pois annettavaakin veikkaan siellä olevan.

Huomenna alkavien hullujen päivien löytöjen sijasta voinkin hehkuttaa meille viimein kotiutunutta Tivolia. Olimme suunnitelleet Tivoli Audion pikkuradion hankkimista jo pitkään, mutta aina joku pikkuseikka esti suunnitelmamme. Kuten se, että otettuamme viimein asian "työn alle" ei tuotetta juuri ollutkaan saatavilla oikein mistään. Taannoin Teemu kävi tilaamassa radion paikallisesta hifi-liikkeestä ja nyt se töröttää keittiössä ja viihdyttää aamuin ja illoin.


Pieni sivuvaikutus  tästä hankinnasta oli se, että radion hakureissulla tuli "oheisostoksena" hankittua myös harkinnassa pidemmän aikaa ollut parempi telkkari. Siihen saatiin hyvät alennukset, kun oli ollut näytekappaleena liikkeessä ja onhan se ihan ok. Hyvin litteä ainakin. Muttei se kylläkään ole yhtään niin sievä kuin radio. 

Suurentuneen kodin sisustusta ja järkeistämistä varten on vielä tehtävä monenmonta järkevää hankintaa. Tähänkin asti meille on hankittu suurin osa huonekaluista vanhana, kunnostettavana, käytettynä tai jotenkin muuten "kestävällä tavalla". Vaatteissa ja kodinkoneissa tuohon ei ole pystytty, eikä ehkä pystytäkään. Mutta jos niissä koittaisi edes pitää määrän kohtuullisena..

Ei kommentteja: