perjantai 25. huhtikuuta 2014

Arkikuvia

Kevät on ollut kiireistä aikaa, eikä päivityksiä tänne ole tippunut juurikaan. Jotta päiväkirjan luonne toteutuisi, ajastan takautuvasti pari kirjoitusta. Kiireiseen aikaan kun on kuitenkin mahtunut monenmoista sisältöä, varsin mukavaakin. Kiireen lisäksi kamera hukkasi kuvat kesän korvalla, joten on pelastettava mitä pelastettavissa on.  

Facebookissa kiertänyt arkikuvahaaste oli kiva ja sen innoittamia otoksia taltion tännekin. 


Pääsiäissunnuntai oli touhukas, muttei ihan arkinen. Päivä alkoi eilisellä lehdellä, jatkui sembramännyntaimien kuokkimisen jälkeen ampiaisista pitkän matkan päähän surisevan pajun ihmettelyllä, pääsiäispäivällisen valmistamisella ja kevään ekoilla valkovuokoilla. Kaverukset Kasperi ja Naskali saivat leikkiä pitkin päivää. Mies kavereineen sai erään kopperon viittä vaille valmiiksi


Pääsisenä vietettiin mökkielämää. Aamulla hoidettiin kukat ja viljelykset kotona, mökillä maalattiin hyllyjä, rakennettiin terassia, istutettiin niitä eilen kerättyjä sembramäntyjä, nähtiin rantakäärme ja iso hauki, herkuteltiin lampaalla ja myöhemmin letuilla, paistateltiin päivää, saunottiin ja uitiin. Ja tietysti ihmeteltiin luonnon heräämistä kevääseen, kuunneltiin lintujen konserttia, löydettiin mustarastaan uusi pesä ja seurattiin joutsenten pesänrakennusta.

Tiistaina koitti oikea arki ja aikainen aamu. Töissä tarkastuslautakunta, kollegoiden tapaamista ja iltapäivällä vielä napakka kokous. Kotona odotti hyvin levännyt viipottaja, jonka kanssa lenkkeillään ja puuhaillaan arkena ja pyhänä. Iltapuhteena kirjastohuoneen paperi-, kirja- ja kansiopinojen perkaamista. Jospa sekin alkaisi taas näyttää joltain muulta kuin varastolta.

Keskiviikkoon mahtui "tavallinen työpäivä", jonka erityisenä sokerina lisäsin kesän lomat kalenteriin ja syksyn kokouskalenteriakin suunniteltiin. Kotimatkalla edessä etenevä traktori sai hymyn huulille. (Mopoautot aiheuttavat hiukan toisenlaisen reaktion.) Kotona syötiin höyrytettyjä kasviksia ja mahtavan hyvää lohta. Hyllyjä yritettiin asentaa seinälle, mutta joskus se on pienestä kiinni. Ruuvit voi olla millin liian pitkiä ja millin liian lyhyitä. Huomenna ostettava oikean pituisia. Iltaan mahtui vähän matkakuumetta (+ esta-hakemusta), auringonkultaa olohuoneen seinillä ja iltarusko Juhannuskukkulalta kuvattuna.

Torstaina ennen työpäivää kävin hammaslääkärissä (Michael siellä seinillä hymyili), iltapäivällä onnistui viimein hyllyjen asennus ja illalla tehtiin arjesta juhlaa herkuttelemalla ja fiilistelemällä aurinkoista iltaa Naantalissa.

Ei kommentteja: