torstai 3. huhtikuuta 2014

Jamie Oliverin pikasafkaa kolmessa tunnissa

Jokunen viikko sitten Jamie kokkasi telkkarissa helppoa, nopeaa ja edullista ruokaa. Ostettiin sopivat ainekset jo silloin. Tänään nälkäisenä ajateltiin kokeilla.

Homma alkoi viideltä, kun talvikurpitsa (butternut) meni uuniin kypsymään. Kurpitsan lisäksi uunivuokaan päätyi muutaman vaiheen jälkeen pastaan käärittynä sipulia, pinaattia ja fetaa. Komeus kuorrutettiin kuullotetulla valkosipulilla ja chilillä maustetulla tomaattikastikkeella ja parmesaanilla. 


Lopputulos oli varsin maittava ja epätavallinen. Vaivan arvoinen, muttei kypsytysaikoineen mitään pikaruokaa. Haarukka iskeytyi valmiiseen pöperöön n. kolme tuntia kokkailun aloittamisen jälkeen.


Ruoka varasi uunin niin pitkäksi aikaa, että samaan pöytään aiottua rullalle kääräistyä valkosipulilla, kevätsipulilla ja mustapippurilla maustettua hirven filettä maistellaan huomenna. Tässä rulla on vasta menossa uuniin.

Ei kommentteja: