torstai 29. elokuuta 2013

Rempan loppurutistus

Remontti alkoi tammikuussa 2012. Tähtäimenä oli noin vuoden rutstus, mutta muutokset työrintamalla, yllätykset vanhassa talossa, muu ELÄMÄ ja remppaväsymys venyttivät tavoiteaikataulu puolella vuodella. Viivästys venytti ajoittain hermoja, keskeneräisyys kismitti ja kodin ulkopuolinen sosiaalinen kanssakäyminen ajautui minimiin.

Keväällä sovittiin tuparit pidettäväksi 15.6. No ei pidettykään silloin, koska tavoiteajankohdan tilanteessa eteisessä ei voinut kulkea ilman kenkiä (muovimaton alta ei löytynytkään puhdasta lautalattiaa, vaan tasoitteella ja sadoilla nauloilla kuorrutettu lautalattia). Alakerran kamarin kunnostusta ei ollut tuolloin vielä aloitettukaan, eikä alakerran vessassa ollut muuta kuin kaksi pönttöä. Ei edes valoa, saati ovea.

Koska tuparisuunnitelma meni pieleen, päätettiin tähän tarkoitukseen varattu viikonloppu hyödyntää ja järjestimme hääskumppamaistiaiset. Kannattikin pitää maistajaiset, sillä valinta sai huomattavasti kiitosta ja kehuja osakseen! Sauna sentään saatiin korkattua noiden illanistujaisten yhteydessä.
 
No, seuraavaksi tähtäimeksi asetettiin sunnuntai 28.7., jolloin avioaikeemme kuulutettaisiin kirkossa. Olimme kutsuneet lähimmät sukulaiset hääkutsujen yhteydessä myös kuuliaiskahville ja pyysimmekin vihkipappiamme siunaamaan kotimme samana päivänä.

Kesähelteet koettelivat, mutta olimme sissejä ja urakoimme remppaa valmiiksi kiihtyvällä tahdilla.  Juhannuksen jälkeiselle ajalle laadimme tiukan työlistan, jossa jokaiselle päivälle oli merkitty työtehtävä ja sen suorittaja.


Lista osoittautui ajoittain yltiöpäiseksi ja mahdottomaksikin, mutta lopputuloksena oli kuitenkin kaikkien tehtävien ruksaaminen tehdyksi. Ilman listaa siihen tuskin olisi pystytty, kyllä ulkona paistanut kesä sen verran houkutteleva oli!

Kuvat puhukoot puolestaan. Loppurutistus oli melkoinen!

Loppurutistusta hidasti eteisen muovimattolattian alta löytynyt yllätys: paksu kerros tasoitetta, jota emme olleet kulmista tehdyissä koekurkistuksissa havainneet.


Sauna valmistui jo kesäkuun puolivälissä käyttökuntoon. Tässä vielä kuivaharjoitellaan.

Ihan pientä laittoo enää. Oisko tossa sahauksessa ovenkarmi..
Elina-siskokin ennätti hätiin ja olikin erinomainen tapettinainen!

Eteisessä näytti tältä 2 päivää ennen juhlaa!

Vaikkei näistä kuvista ehkä uskoisi ja vaikkei silloin itsestäkään siltä tuntunut. Saatiin kaikki valmiiksi juuri ajallaan. Ei hetkeäkään liian aikaisin, mutta riittävän ajoissa kuitenkin. HUH! Ei pelkästään aikarajan pitämiselle, vaan ennenkaikkea sille, että SE ON NYT (enimmäkseen) OHI. Ilman perheen ja ystävien apua tässä pisteessä ei missään tapauksessa oltaisi vieläkään. Kiitos!

Rempan aikaansaannoksia ja ennen-jälkeen -askarteluja luvassa myöhemmin.

Ei kommentteja: