keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Pienen budjetin päivitys


Muistellaan vielä menneitä:

Kotimme asuinkerros oli kohtalaisen kivassa kunnossa,  ostaessamme asunnon. Ajattelimme voivamme muuttaa tavarat suoraan sisälle ja asettua taloksi. Suunnitelmat ja haaveet olivat jo asunnon yläkerrassa. Esittelyssä taisimme ihastua tähän:

Olohuonetta ennen

Ja jotenkin myös tähän:


Ennen muuttoa tilasimme lattian hiojan (jonka hyvästä työnjäljestä en tainnut ottaa kuvaa laisinkaan), mutta muuten uskottelin itselleni ja muille, ettei valmis asuinkerros muuta remppaa tarvitsisikaan. Taloyhtiöön oli tehty ikkunaremontti jo yli vuotta aiemmin, jonka jälkeen tämän meidän asunnon ikkunat olivat jääneet sisäpuolelta viimeistelemättä (tämä oli sovittu asukkaiden itse hoidettavaksi). Pari viikkoa tammikuun pakkasissa asuttuamme kävi selväksi, että ikkunanpielien tilkkimisellä oli todella hoppu. Tuuli vain humisi nurkissa.

Samaan aikaan alkoi olohuoneen kulahtanut 80-90-luvun ei-oikein-minkään-värinen tapetti tympiä, joten päätimme repiä tapetin pois ja maalata seinät selkeillä väreillä. Värisävyn valinta ei ollutkaan aivan yksinkertaista. Pitkällisen pohdinnan ja kokeilujen jälkeen ikkunaseinille valikoitui Tikkurilan sävy Kallan valkoinen ja "sisäseinille" granuliitin ruskea.

Väritestejä, joista yhtäkään ei lopulta valittu.
Tämmöinen siitä sitten tuli. Tyytyväisiä olemme värivalintoihin vieläkin.. Tavaraa ja kasveja on hiukan tullut lisää sittemmin :)

olohuonetta jälkeen.


ja toiseen suuntaan.

Takan luukut eivät toimineet kunnolla, joten ne vaihdettiin uusiin. Vanhoja ei löytynyt sopivan kokoisena, joten teetimme paikallisella tekijällä uudet luukut. Materiaaliksi valikoitui lasi, jotta viilehköltä tuntuneessa kodissa saataisiin hyödynnettyä myös säteilylämpö.

Melkein vuosi keikuttiin näin. Urakkana oli tyhjentää vintti kaikesta rojusta ja muutamista aarteistakin. Yläkerran rakentaminenkin oli tarkoitus aloittaa jo juhannuksen 2011 tienoilla, mutta lupabyrokratia teki tepposet ja lopulta pääsimme työhön vasta vuoden 2012 alussa.

Juuri ennen vinttirempan aloitusta teimme lähinnä Teemun ja isien voimin kevyen  kasvojenkohotuksen keittiöön. Puiset ja puunväriset kaapinovet sekä välitilan beiget laatat maalattiin valkoisiksi, työtaso vaihdettiin puiseen ja vahattiin tummahkoksi. Loisteputkivalaisimet vaihdettiin pieniin ledeihin ja hana uuteen. Konet pysyivät tässä vaiheessasamoina, samoin allas.

Keittiötä ennen

.. vielä vähän keskeneräisenä

Nykyään keittiössä näyttää tältä.


Ikkunoiden viimeistelyn ja yläkertaremontin aiheuttaman eristysten parantamisen seurauksena ei tämä koti niin kovin viileä enää olekaan. Sopivan lämpöinen ja mukavasti hengittävä!

Ei kommentteja: