maanantai 21. tammikuuta 2013

Kurkistus Graceen

Pääsin (tai jouduin) tutustumaan Viking Linen uuteen laivaan, Graceen heti ensimmäisellä matkalla. En erityisemmin pidä isoilla laivoilla seilailusta, mutta tähän kutsuun oli pakko vastata myöntävästi, niin kovasti uutukainen kiinnosti.

Kuva Viking Linen sivuilta

Ensituntuma laivasta oli viihtyisä, muttei mitenkään aivan erityinen. Kuitenkin, mitä enemmän laivassa kulki, katseli ja kuunteli henkilökunnan kertomia yksityiskohtia, sitä erityisemmältä se alkoi tuntua. Ympäristöystävällisyys näkyi läpikulkevana tekijänä käyttövoimasta aina tekstiileihin asti ja kotimaista designia oli ilo bongata yllättävissäkin paikoissa, klassikoista laivaa varten suunniteltuihin uniikkeihin uutuuksiin. Pieniä yksityiskohtia ja yllätyksiä laiva tuntui olevan täynnä ja eritysesti ainakin ensimmäisellä matkalla ilahduttivat aidot kukka-asetelmat sellä täällä.

Tilojen sisustuksista eniten silmääni taisi miellyttää Retro-cafe.
Kokousosasto baareineen oli omaa luokaansa. Pienissä kokoushuoneissa oli myös kunnolliset ikkunat ulos,
ainoastaan suurin tila oli ikkunattomana keskellä laivaa.

Oma hyttini oli aivan todella minikokoinen, mutta iloitsin tietysti siitä, ettei hyttiä tarvinnut jakaa kenekään vieraan kanssa. Erityinen yksityiskohta oli katosta lattiaan osoittava pikkuruinen valo, joka heijasti lattiaan pimeässäkin näkyvän kauniin kompassin. 

Lattian valokoriste hytissä.

Summasummarum: kiva kokemus ja jos laivaa pitää käyttää vaikkapa ylityksiin Tukholman tai Maarianhaminan suuntaan, niin koitan tähdätä kulkuni Gracen aikatauluun. Tällä reissulla jäi Spa-osasto kokeilematta kokonaan, mutta lumiluolasta kerrotut tarinat saivat mielenkiinnon heräämään!

Ei kommentteja: