tiistai 17. syyskuuta 2013

Harjoitushäämatka

Ehdimme pitää häiden jälkeen vain muutaman lomapäivän. Ne sujuivat häitä muistellessa, fiilistellessä ja tunnelmoidessa. Enimmäkseen rentouduimme mökillä, otimme aurinkoa ja saunoimme. Toki monenlaista piti saada takaisin paikoilleen, järjestellä omaa kotia, häälahjoja ja palautella lainatavaroita oikeille omistajilleen.

Pari viikkoa häiden jälkeen lähdimme pikkuruiselle harjoitushäämatkalle, joka suuntautui Ahvenanmaalle. Varsinaiselle häämatkalle aiomme suunnata vasta talven pimeydessä, silloin kun työarki ehkä on hieman syyskiireiden aikaa rauhallisempaa. Toivotaan että arjesta irtautuminen silloin käy luonnikkaasti.

Minihäämatkasta olimme suunnitelleet syksyistä reissua saaristoon ja mielikuvissamme näimme itsemme kylpemässä hotellihuoneen porealtaassa syysmyrskyävää merta katsellen. Kävikin lopulta ihan toisin. Saimme viettää aivan ihanaa KESÄviikonloppua Getan  Havsviddenissä. Paikka oli meille muutaman vuoden takaiselta retkeltä tuttu. Tuolloin kävimme tutustumassa upeisiin rantakallioihin ohikulkumatkalla ja totesimme, että sinne olisi joskus palattava.

Onneksi palasimme. Retki kokonaisuudessaan oli kertakaikkisen onnistunut ja rentouttava. Ihmeesti myös ehdittiin, vaikkei aikaa ollut kuin pari päivää.

Maarianhaminan elonkorjuumarkkinoilla oli mukavan letkeä tunnelma. Maarianhaminan kävelykadullakin innostuimme osteskelemaan pieniä muistoja matkasta kotiin.
Reittisuunnitelmaa oli joustava ja mukautui hetken mielijohteisiin.
Matkalla pistäydyimme maistelemassa käsintehtyjä, paikallisia Stallhagen -oluita panimon omassa pubissa.
Ahvenanmaalla ihastuttavat upeat kirkot.Tässä kuvassa Finströmin kirkko.

Saaristolaistunnelmaa lauttarannassa.
Menopeli. Taustalla Isaksö.

Perillä.

Olimme varanneet Havsviddenistä Ocean Sviitin ja nautimme täysin rinnoin niin tilavasta ja mukavasta huoneesta kuin terassilta avautuvasta upeasta maisemastakin.

Ainoa harmi oli se, että sviitin oman terassin vieressä oli korkealla seinällä erotettuna "yleinen terassi", jonka yhteydessä oli valokatkaisija koko terassin ulkovaloihin. Olimme juuri aikeissa ottaa hyvät asennot ulkotuoleissa ja ihastella hämmästyttävän täyttä tähtitaivasta, kun viereiselle terassille pelmahti porukka hippaloimaan ja tietystikin halusivat pitää valon päällä. Heikensi hieman tähtinäkyväisyyttä.


Kalliohyppelyä. Taustana vaatimattomasti pohjoinen horisontti.
Huikeat kalliot. Huikean puhdasta ja kirkasta vettä.
Auringon kajo viipyili pitkään taivaanrannassa.
Eckerön tulli- ja postitalon rannassa.

Ei kommentteja: